- Yıkama için beyaz sabun önerildiği için bende beyaz sabun köpüğünü tercih ettim. Beyaz sabunu elimde köpürttüm ve köpüğünü kıravatın her yerine elimle yedirdim. Bu temizlikte en önemli detay karavatın hiç bir işlem sırasında çitilenmemesi. tüm işlemi iki elimizin avuç içlerini kullanarak yapıyoruz.
- Kravatın yer yerini sabun köpüğü ile güzelce yıkadıktan sonra durulama işlemine geçiyoruz. Kravatın her yerini akan suyun altına tutuyoruz ki sabun köpükleri tamamen arınsın.
- Gelelim en önemli kısım olan kurutma kısmına. Sıkma işlemini buruşturarak değil avuç içlerinin arasına alarak elimizle bölge bölge sıkarak yapıyoruz.
- Sıkma işlemi bu şekilde çok başarılı olamadığı için su akıtıyor. Ben bu yüzden su akma işlemi bitene kadar duş kabn içinde kurutuyorum. Böylece mandalsız ve düzgün bir şekilde kurutma sağlıyorum. Kurutma işlemini de şekildeki gibi asarak yaparsanız karavat formunun bozulmasını engellemiş olursunuz.
Annem de böyle yapardı :)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım :*
Kız ben direk makineye atıyorum ya:) ALlahtan eşimin çok kravat kullanmasını gerektiren bir işi yok.yoksa ay ay yamuk yumuk kravatlar:) senin de usülünu sevdim bu arada
YanıtlaSilEvet bu yöntem iyi oluyor..
YanıtlaSil